Képek a rizsföldeken

Színes rizsterméssel kialakított monumentális képek a szigetország rizstermelő vidékein.

Zhang Hanyun

Ismerjétek meg a 2004-es kínai Super Girl verseny dobogósának énekes karrierjét, valamint életét. Képekkel, videókkal.

Pika Pika

Hogy mi is a PIKA PIKA?

Egy Japánban kitalált, absztrakt animációs film amit fényekkel készítenek.
A megfelelő expozíció beállításával megörökítik a képeket és ezeket a szerkesztést követően mozgóképpé vágják össze és ez adja a rövidebb jeleneteket.


Hogyan is készül el egy ilyen kisfilm?
Tulajdonképpen semmi bonyolult nincs benne, de annál időigényesebb. Előszőr elhelyezik a kamerát nagyjából 10-15 méterre attól a helytől, ahol "rajzolni" fognak, majd beállítják az expozíciót és hasonlókat. Valamilyen színes jelzőfény segítségével megrajzolják az ábrázolandó képet a levegőben és ezt addig ismételik, amíg el nem készül az adott jelenet.

Az ötlet a srácok fejéből 2005-ben pattant ki, amikor jobban megismerkedtek az animációkészítéssel. Mivel a fényt akarják felvenni így csak sötétben vagy éjszaka dolgozhatnak, helyszínül pedig általában elhagyatott városrészeket/utcákat, parkokat vagy a kikötőt szemelik ki.

Ahogy a netre is felkerült pár projektjük úgy terjedt el szélesebb körben a PIKA PIKA és a "feltalálóik" már Kínát és a környező régiókat is bejárták, hogy bemutassák eddigi munkásságukat és más országok pika pikásaival is találkozzanak és megosszák egymással a tapasztalataikat.

Már a TV-ben is volt 2 kisebb spotuk és első rövidfilmük is elkészült, amit be is mutatnánk nektek:
 




 

Címkék: japán művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://asianinvasion.blog.hu/api/trackback/id/tr521230094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása