Képek a rizsföldeken

Színes rizsterméssel kialakított monumentális képek a szigetország rizstermelő vidékein.

Zhang Hanyun

Ismerjétek meg a 2004-es kínai Super Girl verseny dobogósának énekes karrierjét, valamint életét. Képekkel, videókkal.

Virsli állatkák

Ebben a rövidebb postban Mrs. Soejima bécsi virsliből készült mesés alkotásait nézhetitek meg.


Címkék: japán művészet weird

Az 1 hónap múlva mozivászonra kerülő "Hachiko: A Dog's Story" kapcsán gondoltam, hogy bemutatom nektek Japán leghíresebb kutyáját.

Hachikót (ハチ公) Japánban mindenki csak úgy ismeri, hogy chuken Hachikó (忠犬ハチ公, "Hachikó, a hűséges kutya"), mert gazdájának halála után még évekig várta a közeli vasútállomáson, hogy a professzor megjelenjen.

Címkék: kultúra japán

Képek a rizsföldeken

Ahogy a nyári rizstermés növekszik Japánban, úgy jelenennek meg országszerte a monumentális ábrázolású termésképek a rizsföldeken. Biztos mindenki hallott már a gabonakörökről, amiket úgy állítanak elő, hogy az ábrának megfelelő gabonát utólag letapossák, lelapítják, így adják ki, a csak messziről látható absztrakt alakzatokat. Nos ennek továbbfejlesztett és szerintem sokkal művészibb japán megvalósítása a rizsföldeken látható ábrák.

Címkék: japán művészet

Tanabata

A tanabata (七夕) a japán csillagfesztivál, aminek a jelentése "A hetedik estéje". Mint oly sok minden ez is Kínából lett átörökítve a szigetország kultúrájába, csak ott a neve Qi Xi (七夕), de jelentése szinte ugyanaz: a "Hetedikek éjjele".

Zhang Hanyun

Zhang Hanyun (vagy ahogy többen ismerhetik Baby Zhang vagy Kristy Zhang) 1989. április 9-én született a szecsuáni Deyang városában, Kínában.

A 2004-es Super Girl-ben elért 3. helyezése hozta meg neki az áttörő sikert az éneklés terén és 15 évesen hatalmas ismertségre tett szert.

Címkék: profil kínai

Pika Pika

Hogy mi is a PIKA PIKA?

Egy Japánban kitalált, absztrakt animációs film amit fényekkel készítenek.
A megfelelő expozíció beállításával megörökítik a képeket és ezeket a szerkesztést követően mozgóképpé vágják össze és ez adja a rövidebb jeleneteket.

Címkék: japán művészet

Miniskirt Police

A Miniskirt police (Minisukapolice) az 1990-es évek közepéig nyúlik vissza, amikor a japán TV-ben késő esti showként elindították.
Az alapkoncepció így nézett ki: ultra sexy japán modellek, kék miniszoknyát és testhez simuló latex rucit viselve, megbüntetik a szabálytalankodókat és a rossz helyen átkelő gyalogosokat.

Címkék: japán weird

Anna Suzuki

A Hard Gay-es cikk kapcsán került szóba Anna Suzuki neve, így vele mélyrehatóbban is foglalkozunk ^^

Annyira nem ismert leányzóról van szó éppen ezért nem sok infónk és képünk van róla, de megpróbáltunk mindent összekaparni.

Címkék: profil japán

Hard Gay     Hoooooooo~

Hard Gay egy japán komikus által alakított karakter, de Masaki Sumitani személye ma már egyet jelent Hard Gay-jel. Művészneve másik fele a Razor Ramon, amit egy amerikai profi birkózó után kapott, de mint a képen is látható nem sok hasonlóság van kettőjük között.