Képek a rizsföldeken

Színes rizsterméssel kialakított monumentális képek a szigetország rizstermelő vidékein.

Zhang Hanyun

Ismerjétek meg a 2004-es kínai Super Girl verseny dobogósának énekes karrierjét, valamint életét. Képekkel, videókkal.

Képek a rizsföldeken

Ahogy a nyári rizstermés növekszik Japánban, úgy jelenennek meg országszerte a monumentális ábrázolású termésképek a rizsföldeken. Biztos mindenki hallott már a gabonakörökről, amiket úgy állítanak elő, hogy az ábrának megfelelő gabonát utólag letapossák, lelapítják, így adják ki, a csak messziről látható absztrakt alakzatokat. Nos ennek továbbfejlesztett és szerintem sokkal művészibb japán megvalósítása a rizsföldeken látható ábrák.



Itt ugyanis nem utólag tapossák le vagy színezik a növényt, hanem már jóval a vetési időszak előtt nagyon részletes és pontos tervezés zajlik. Erre azért van szükség, mert az ábrának megfelelő színű rizspalántát ültetik el olyan alakban, hogy amikor megnő "kirajzolja" amit a művészek elképzeltek. Mint a képeken is látható, négy színnel (az alap zöld mellett, fehér, fekete és egy sárgás árnyalattal) dolgoznak a japán földműves mesterek.

A rizsföldeken ábrázolt képeknek már nagy hagyománya van a szigetország kiemelkedő rizstermelői régióiban. Ilyen kis falu az Aomiri prefektúrában található Inakadate is, ahol a lentebb látható Sengoku-kori harcos és Napóleon képét készítették el a két szomszédos rizsföldön.




Hasonlóan híresek ábrák vannak még országszerte. A következő képek a Yamagata prefektúrabeli Yonezawa városából való és a 16. századi szamurájt, Naoe Kanetsugút és feleségét, Osent ábrázolja. Lehet az NHK keze is benne van a dologban, mert pont most megy náluk az igen népszerű Tenchijin (天地人), ami egy egész éven át tartó, 47 részes sorozat és a híres szamuráj, Kanetsugu életét dolgozza fel.




A végére pedig még pár érdekesebb ábra a 2009-es rizsföld képek közül:

Címkék: japán művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://asianinvasion.blog.hu/api/trackback/id/tr471234068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása